Design og Fingermaling i Kunstlab
I juni måneds udstilling i KunstLab er omrids af elever fra 4. klasse og deres ønsker om påklædning grundideen i vidt forskellige menneskers portrættering af eleverne i fingermalede billeder.
Ophavsmand for ideen til projektet er kunstneren Bjørn Thomsen.
– Jeg kan godt lide at få ideer, kombinere ting og binde knuder, siger Bjørn, og da jeg egentlig er gammel folkeskolelærer, så var det helt naturligt for mig at besøge en gammel kollega, og involvere børnene i hans 4. klasse som udgangspunkt for dette projekt.
På store stykker papir blev børnenes omrids tegnet, og så fik hvert enkelt barn mulighed for at sætte nogle få ord på hvilket beklædning, og i nogle tilfælde den situation, de kunne tænke at se sig selv i. Dette blev noteret på papiret sammen med oplysningen om det var en pige eller dreng.
Disse enkle grundskitser blev oplæg til flere workshops i KunstLab.
Den første workshop var åben for alle, dog med udgangspunkt i medlemmerne af foreningen KunstLab, og to andre workshops blev lavet med udviklingshæmmede fra Samstyrken i Varde Kommune.
Fælles for alle var opgaven, at give liv til børnene og deres ønsker, udelukkende med hånd- og fingermaling som teknik.
– Det er voksne med vidt forskellige indfaldsvinkler til kunstmaling, der har lavet billederne, oven i købet uden at kende personerne ud over de sparsomme oplysninger, der er givet, siger Bjørn, og det har været spændende at se resultaterne.
Kulturspinder Ditte Maj Sjørslev er koordinator på projektet.
– Det unikke ved Bjørns projekt er, at vidt forskellige grupper har været samskabende i at frembringe værkerne, også selv om de ikke har mødt hinanden. Grupperne mødes så at sige gennem værkerne, siger Ditte.
Nu bliver de færdige portrætter udstillet i KunstLab i Juni måned, og så vil det vise sig om projektet kan fortætte med andre grupper af mennesker.
– jeg glæder mig til at invitere de involverede i projektet til at besøge udstillingen i den kommende måned, og især bliver det spændende, om børnene kan genkende deres eget portræt, siger Bjørn Thomsen.